--> طريقة عمل كفتة البطاطس بالبسطرمة من غير متفك والطعم خيال - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البطاطس / بالبسطرمة / فاطمه ابو حاتي / كفتة

طريقة عمل كفتة البطاطس بالبسطرمة من غير متفك والطعم خيال

كفته بطاطس 

كفتة بطاطس فاطمه ابو حاتي

المقادير :
نصف كيلو بطاطس مهروسة 
نصف كوب بسطرمة متشوحة 
نصف كوب فلفل الوان مكعبات 
كوب جبنة مونزاريلا شييدر 
ملح
فلفل اسود
للتغطية :
2بيضة  
نصف كوب دقيق
كوب بقسماط مطحون
2ملعقة كبيرة نشا
2 ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
2ملعقة كبيرة لبن
زيت للتحمير 

شاهد ايضا : طريقة عمل كفتة الارز بالبطاطس بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في بولة انزل بطاطس تكون مسلوقة بقشطرها ومتنشفة كويس ومقشرة ومهروسة وانزل المونزاريلا والشيدر وملح وفلفل والبسطرمة والفلفل الالوان واعجنها كويس جدا العجن يخليها  متفكش .
2- اجيب كيس تلاجة افتحة واحطة علي الصنية وافردها كويس بسمك واحد علي الصنية بسمك حوالي سنتي واغطيها بكيس تاني وادخلها الفليزر علشان تتماسك لازم تجمد .
3- اخرجها واقطعها واشكلها صوابع بتقطيعها عاوزاها مستطيلة مربعة الحجم اللي يناسبك وفي بولة نزلي الدقيق والنشا والبقسماط  واقلبهم وفي بولة تانية انزل البيض واللبن وملح وفلفل وانززل في البيض وبعدين الدقيق بالنشا والبقسماط وانزل علي زيت سخن جدا علي نار متوسطة واحمرها واعطيها لون حلو واقدمها بالهنا والشفا حلوة جدا وممكن تفرزيها بمتغلفة او من غير تغليف وتستخدميها علي التحمير تكون جاهزة .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

  1. تسلم الأيادي روعة دائما في تفوق ان شاء الله

    ردحذف

اللحوم

اللحوم
to Top