صنيه جمبري
المقادير :
نصف كيلو جمبري بقشرة
كوب كرفس فرنساوي مقطع
كوب جزر مبشور
بصلة جوانح
1 فلفل رومي شرائح
1 فلفل حار شرائح
6 فص ثوم شرائح
كوب عصير طماطم
ربع كوب عصير ليمون
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغبيرة كزبره جافة
ملعقة صغيرة كاري
ملح
الطريقة :
1- في بولة انزل الجمبري بعد منضفة واشيل لكيس الرملي من ضهرة وانا عاوزاه يكون سليم وبراسة وانزل علية ملح وكاري وكزبرة وكمون وعصير الليمون واقلبهم مع بعض واسبهم نص ساعة .
2- ابتدي انزل علية البصل والطماطم والفلفل الرومي والحامي والثوم والكرفس والجزر واقلب المكونات مع بعض وفي طاسة علي النار تكون سخنة وانزل المكونات علي طول واقلبهم واغطية واسيبة مده 6 دقايق بالكتير واطفي علية هو اول مياخد اللون البرتقاني اعرف انو خلاص استوي كل مهطولي كل مهيشد وينشف وقدمية بالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق