--> طريقة عمل الدنش (الجناش بالعجينة المورقة ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الدناش / الدنش / العجينة المورقة / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل الدنش (الجناش بالعجينة المورقة )

الدنش

الدنش ( الجناش ) فتكات

المقادير :
كيلو دقيق منخول
كوب ماء دافيء
نصف كوب زيت
2علبة زبادي
6ملعقة كبيرة لبن بودر
3ملعقة كبيرة سكر
3ملعقة كبيرة خميرة فورية
باكو بيكينج بودر
رشة ملح
زبدة طرية للفرد
لدهن الوجة :
اصفر بيض
رشة قهوة سريعة الذوبان
نصف ملعقة صغيرة سكر
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
للتزيين :
مربي اي نوع
عسل 
كريز مجفف

1- في كوباية انزل فيها ربع كوب ماء دافيء انزل عليها الخميرة ومعلقة صغيرة سكر واقلبهم واسبهم يتفاعلو والخميرة تفور وتعلا يبقا كده هيا تمام ودي خطوة مهمة .
2- في بولة انزل الدقيق ويكون منخول والملح واللبن البودرة والبيكينج بودر والسكر المتبقي واقلب كويس وانزل الخل والزبادي والخميرة واقلب كل المكونات مع بعض لو عاوزة تقللي المقدار اعملي نص المقدار ونزلي الزيت واعجني كويس لغاية متلم واعجنيها ع الرخامة  مده مش اقل من 7دقايق لغاية متكون ناعمة خالص نزليها البولة وغطيها وسبيها تخمر .
3- اجيب صنية وارشها دقيق وبعد مالعجينة اختمرت اقطع قطع قد البيضة وارصها واغطيها .
4- ابتدي اخد وحدة وافردها رقيق وادهنها زبدة مسيحاها والفها رول والفها ابرمها كويس والفها كاني بربطها وكملي الكمية بنفس الطريقة رصيهم علي صنية الومنيوم مدهونة زيت او عليها ورقة زبدة وانا بفضل الالومنيوم في الخبز واسبهم يخمرو تاني ويتضاعف حجمهم .
5- بعد مخمرو ابتدي ادخلهم علي فرن متسخن كويس اوي وعلي الشبكة علي درجة حرارة 20 او اعلا درجة عندك لغاية مياخد لون حلو من تحت ومن فوق لو اخد لون من تحت وفوق لا افتحي عليه الشواية وهديها خالص ونزلي الشبكة شوية لغاية ميتلون ياخد الون الحلو اللي انتي عاوزةاه وخرجية وهو سخن ادهني مربي بيور مش فيها قطع وزيني بالكريز وقدمية تحفة جدا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top