--> طريقة عمل رموش الست مرملة وحكاية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الست / رموش / رموش الست / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل رموش الست مرملة وحكاية

رموش الست

رموش الست فاطمه ابو حاتي

المقادير :
2كوب دقيق 
نصف كوب سكر بودرة 
نصف كوب زيت
نصف كوب سمنة بدرجة حرارة المطبخ
نصف كوب جوز هند ناعم
نصف كوب دقيق سميد ناعم
بيضة وبياض بيضة 
2ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة صغيرة فانيليا 
ربع ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
للوش : 
صفار بيضة 
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة 
نقطتين خل
للشربات :
2كوب سكر 
2كوب ماء 
ملعقة صغيرة عصير ليمون


الطريقة :
1- هاتي طاسة الومنيوم او حلة وحمصي فيها اللبن البودر واوعي تسبية لازم تقلبية كويس ع طول ايدك فيه لغاية ميتحمص وياخد لون دهبي حلو مايل للبني  وسبية يبرد خالص.
2- في بولة نزلي السكر والسمنة وقلبيهم كويس ممكن بالمضرب اليدوي يمتوجو بس ونزلي البياض والبيضة والفانيليا وقلبيهم مع بعض كويس .
3- في بولة تانية نزلي السميد والدقيق وجوزة الهند واللبن البودر والبيكينج بودر والملح وقلبي بقا كويس ونزليهم علي الخليط السائل وقلبي بقا لغاية متلم معاكي عجينة هيا مش هتبقا متماسكة لكن بتشكليها بتتشكل حلو .
4- هاتي بقا صواني الومنيون وادهنيها زيت حلة وابدئي كوري واعمليها بيضاوية واسحبيها من النحيتين بشكل العين كده ورصي وسيبي بين كل واحدة والتانية مسافة وحطي علي صفار البيضة الفانيليا والخل وروبيهم وادهني الوش وبالشوكة واعملي شكل علي الوش سحبة بسيطة بيها كده ودخليها فرن يكون سخن جدا علي 180 ولو فرنك بيولع من تحت والشواية حطيها علي الرف الوسطاني وولعي الشواية وهديها خالص لغاية متاخد لون من تحت ومن فوق .
5- عما تتعمل الرموش حطي في حلة سكر ومية وقلبيهم دوبي السكر وحطيهم علي النار لغاية ميغلم مع بعض اول ميغلم نزلي اللمون وسبيها تغلي غلوتين واول متخرج الرموش سخنة ونزلي عليها الشربات وغطيها بالفويل 10دقايق وقدميها بالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top