--> طريقة عمل رموش الست بشكل ولون وطعم حلو جدا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الست / رموش / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل رموش الست بشكل ولون وطعم حلو جدا

رموش الست 

رموش الست  فاطمه ابو حاتي

المقادير :
العجينة :
2 كوب دقيق منخول
نصف كوب سكر بودرة  منخول 
نصف كوب زيت 
نصف كوب سمنة بدرجة حرارة المطبخ
نصف كوب جوز هند ناعم
نصف كوب دقيق سميد
2 بيض
ملعقة صغيرة فانيليا 
2 ملعقة كبيرة لبن بودرة 
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
للشربات :
 كوب ونصف سكر ناعم
كوب ونصف ماء 
عصير نصف ليمونة 
للوجة :
اصفر بيض
ملعقة صغيرة خل
ملعقة كبيرة لبن

شاهد ايضا : طريقة عمل الزلابية بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي 

الطريقة :
1- هاتي طاسة الومنيوم او حلة وحمصي فيها اللبن البودر واوعي تسبية لازم تقلبية كويس ع طول ايدك فيه لغاية ميتحمص وياخد لون دهبي حلو مايل للبني  وسبية يبرد خالص.
2- في بولة نزلي السكر والسمنة وقلبيهم كويس ممكن بالمضرب اليدوي يمتوجو بس ونزلي البياض والبيضة والفانيليا وهناخد صفار البيضة التانية لدهن الوش وقلبيهم مع بعض كويس .
3- في بولة تانية نزلي السميد والدقيق وجوزة الهند واللبن البودر والبيكينج بودر والملح وقلبي بقا كويس ونزليهم علي الخليط السائل وقلبي بقا لغاية متلم معاكي عجينة هيا مش هتبقا متماسكة لكن بتشكليها بتتشكل حلو .
4- هاتي بقا صواني الومنيون وادهنيها زيت حلو وابدئي كوري واعمليها بيضاوية واسحبيها من النحيتين بشكل العين كده ورصي وسيبي بين كل واحدة والتانية مسافة وحطي علي صفار البيضة  والخل واللبن وروبيهم وادهني الوش وبالشوكة واعملي شكل علي الوش سحبة بسيطة بيها كده ودخليها فرن يكون سخن جدا علي 180 ولو فرنك بيولع من تحت والشواية حطيها علي الرف الوسطاني وولعي الشواية وهديها خالص لغاية متاخد لون من تحت ومن فوق .
5- عما تتعمل الرموش حطي في حلة سكر ومية وقلبيهم دوبي السكر وحطيهم علي النار لغاية ميغلم مع بعض اول ميغلم نزلي اللمون وسبيها تغلي غلوتين واول متخرج الرموش سخنة ونزلي عليها الشربات وغطيها بالفويل 10دقايق وقدميها بالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top