لقمه الباشا التركيه
لتر لبن
نصف كوب جوز هند
نصف كوب نشا
نصف كوب دقيق
نصف كوب سكر
ملعقة صغيرة فانيليا
2 ملعقة صغيرة ماء زهر
علبة قشطة
الطبقة التانية :
كوب كريم شانتية
نصف كوب سكر بودرة
كوب لبن مثلج
علبة قشطة
فانيليا
شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة بالمهلبية بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- في حلة انزل اللبن والنشا والدقيق والسكر واقلبهم علي البارد وارفعها علي النار مع التقليب المستمر لغاية ما الخليط يسخن وانزل الفانيليا والزهر والقشطة وممكن قشطة وش اللبن وايدنافيها بالتقليب لغاية متغلي وتتقل اضربها بالهند بلندر وممكن الخلاط وارش القالب جوز الهند وانزل الخليط .
2- في بولة انزل الكريم شانتي والسكر واللبن واخفقهم كويس اوي بالمضرب الكهربائي لمده 7دقايق لغاية ميتقل نزي الفانييليا والقشطة واخفقي كويس لغاية مالققوام يعلا ويتماسك .
3- بعد مالخليط يبدرد خالص في القالب نزلي عليها الكريمة وافرديها كويس وزيني بقا بمكسرات وكريز .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق