رقاق طري
المقادير :كيلو دقيق مخبوزات
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة سكر
2كوب وربع ماء دافية
زيت حسب الاحتياج
شاهد ايضا : طريقة عمل الرقاق الطري بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح واقلب والسكر واقلب واعجن بالمية لغاية متلم معايا وتكون عجينة طرية واعجنها 10دقايق تكون ناعمة واغطيها واسبها ترتاح .
2- بعد مالعجينة ارتاحت ادهن ايدي زيت وابدء اقسم كور واغطيها 10دقايق واسبها ترتاح بعد كده ادهن زيت وابدء افرد كويس جدا لغاية متبقا رقيقة خالص .
3- اسخن طاسة او صنية وتسخن كويس جدا وعلي نار متوسطة وابدء اسوي اول متتحرك اقلبها تكمل سواها واشلها واغطيها عشان يفضل طري واحتفظي بيه بعد ميبرد في اكياس في الفليزر او التلاجة حلو جدا للسندوتشات وتحمصية بعد حشوة علي الجريل تحفة جدا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق