بلح شام بالسميد
كوب من دقيق السميد
كوب من الماء
2بيضة حجم كبير
ملعقة صغيرة فانيليا
ربع كوب زيت
رشة ملح
رشة سكر
للشربات او السيرب :
2كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمونة
كيس فانيليا
شاهد ايضا : طريقة عمل بلح الشام بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل المية والزيت والملح والسكر واسبهم يغلو وانزل الدقيق واقلب لغاية ميندمج بالمية وينشف خالص من اي مية ويلم ويبقا عجينة .
2- اسيبة يبرد خالص وانزلة في بولة او عجان وانزل بيضة والفانيليا واخلط لغاية متختفي البيضة خالص انزل التانية واخلط لغاية ميختفي .
3- المهم اتاكد ان العجبينة انضربت كويس وكمان بردت خالص ابتدي ادفي زيت وانزل العجينة من القمع واقص حسب الحجم اللي عاوزاه واقلب لغاية مياخد لون دهبي .
4- اكون مجهزة السيرب او الشربات اللي هما السكر والمية في حلة علي النار يغلو انزل اللمون والفانيليا واسبهم يغلو علي نار هادية 5دقايق واطفي واسيبة يبرد خالص واطلع البلح علية وانزلة علي مصفا يتصفا من اي عسل زيادة واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق