قوارب كوسة باللحمه
المقادير :ربع كيلو لحمة مفرومة
8حبة كوسة كبيرة
بصلة كبيرة مقطعة صغير
طماطم مبشورة
كوب شوربة
كوب جبنة شيدر ومونزاريلا مبشورة
رشة بهارات سبعة
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل الكوسة بالبشاميل بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- هتجهزي الكوسة اقسميها جزئين وابدئي فرغيها من النص معلقة وفي طاسة نزلي زيت وزبدة يسخن كويس نزلي البصلة وشوحيها اول متدبل نزللها فلفل وبهارات وشوحيها مع البصلة لغاية متطلع ريحتها .
2- نزلي اللحمة وقلبيها لغاية متلون وتبدء تدخل في السوا نزللها الملح وقللبيهم كويس جدا ومتكتريش الملح عشان هنحط جبن هاتي القالب ورصي فيه قوارب الكوسة ووزعي اللحمة علي القوارب .
3- هاتي الطمطماية نزليها علي الشوربة وتبليها ملح وفلفل وقلبيهم كويس اوي ونزليها تحت الكوسة دي اللي هتستوي فيها وغطيها بفويل ودخليها فرن سخن علي 200 علي الارضية لغاية متغلي هتاخد من ربع ساعة لنص ساعة اول متستوي خرجيها وزعي عليها الجبنة وشيلي الفويل خالص دخليها تحت الشواية لغاية متاخد لون والجبنة تسيح.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق