كيكه شاتوه
كوب لبن ساخن
كوب سكر
كوب زيت
كوب دقيق
نصف كوب كاكاو خام
ملعقة بيكينج بودر
رشة ملح
2بيض
ملعقة صغيرة فانيليا
للحشو :
كوب كريم شانتية خام
نصف كوب بودرة
كوب لبن مثلج
للتزيين :
شيكولاتة
بندق مجروش
للتسقية :
ربع كوب لبن
2ملعقة كبيرة كاكاو
شاهد ايضا : طريقة عمل جاتوة شاتوة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في الخلاط انزل السكر و2/3 اللبن بس واخلط كويس لغاية مكل السكر يدوب تماما انزل الكاكاو واخلط تاني لغاية مالكاكااو يضرب كويس وانزل الزيت من فوق من غطا الخلا\ط الصغير سرسوب رفيع اثناء الضرب لغاية مالخليط يمتزج ويتقل .
2- اخد من المقدار كوباية وانزل علي اللي في الخلاط اللبن والبيض والفانيليا واخلط كويس جدا وفي بولة فيها دقيق منخول كويس والبيكينج بودر والملح واقلبهم كويس مع بعض وانخلهم تاني وانزل اللي في الخلاط علي الدقيق المنخول كويس ومتقلب كويس مع البيكينج بودر والملح واقلب في اتجاه واحد لغاية ميختلطو .
3- اكون مجهزة قالب مدور بيريكس او الومنيوم جاهزة من قبل مبدء مدهونة زيت متبطنة بالدقيق وانزل فيها الخليط وادخلها علي الرف الوسطاني علي فرن متسخن كويس جدا قبل مشتغل علي 180 درجة مده نص ساعة وتختبريها من النص لو استوت اطفي الفرن وسبيها جوة 5دقايق وخرجيها اقلبيها علي شبكة تبرد وبعدها اقسمها نصين واسقيها ودي لو هتحشيها ودي خطوة اختيارية .
4- في بولة نزلي الكريم شانتي والسكر واللبن واضلرب بالمضرب الكهبائي مده 7دقايبق لغاية مالخليط يعلا ويتقل ويتماسك ممكن تستغني عن الخطوة دي وتعمليها وتنزلي عليها الصوص اللي شلناه علي جمب او تعمليها تورتاية صغيرة بانك بعد مالكيكة تبرد خالص اقسميها واحسيها بالكريم شانتية ورججعلها الجزء اللي فوق ونزلي الصوص وسوية علي الكيكة كويس ممكن كمان تغلفيها بالكريم شانتية وتنزلي الصوص عليها من فوق والجوانب يبقا شكلها ححلو وممكن تغطيها ع طول بيه وتزيني من فوق بوردات وكريز وشيكولاتة مبشورة ودخليها التلاجة تتماسك وقدميها .
ملحوظة :
لازم كل حاجات الكيكة تكون بدرجة حرارة المطبخ مش ساقعة خالص لضمان نجاح الكيك.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق