دجاج مشوي
المقادير :
دجاجة كاملة
كيلو بطاطس قاورمة
كوب زبدة طرية
راس ثوم صحيح مشوي
2 ملعقة كبيرة زعتر
2 ملعقة كبيرة روز ماري
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملح
فلفل اسود
ملعقة صغيرة مستردة
4 حبات من الليمون المقطع
شاهد ايضا : طريقة عمل الدجاج الهندي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الثوم والزبدة والزعتر والروز ماري والبقدونس والمستردة وملح وفلفل واقلب كل المكونات دي مع بعض كويس اوي .
2- لو البطاطس صغيورة اوي سبيها زي مهيا تتغسل كويس بس لو كبيرة شوية قطعيها 2 او 4 وادهني الفرخة من جوة ومن بره ومن تحت الجلد تبيليها حلو كلها كده واتبل البطاطس حلو واقلبهم مع بعض وادخل شوية من البطاطس جوة الفرخة واربطي الرجلين في بعض .
3- وعلي صنية انزل الفرخة وحوليها البطاطس وادخلها فرن سخن علي 200 علي الشبكة لمده 50 دقيقة وهتكون استوت واخدت لون حلو والبطاطس استوت .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق