ارز بالدجاج
المقادير :4 اوراك دجاج مخلية
2 كوب ارز بسمتي
بصلة مفرومة
1 طماطم مفرومة
1 فلففل احمر حار مكعبات
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
نصف كوب كزبرة
ملعقة كبيرة زنجبيل مفروم
4 كوب شوربة
زيت
زبدة
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون
3 ملعقة كبيرة كاري
ملعقة صغيرة سبع بهارات
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل ارز معمر بالكفتة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- تبلي الفراخ بالملح والفلفل ونصف كمية الكاري وتبيليها كويس من كل الجهات وسبيها نص ساعة تتبل وفي طاسة فيها زبدة وزيت سخنين وانزل الاوراك واعطيها لون من الجهتين واطلعها .
2- مكان الفراخ نزلي مكعب زبدة ونزلي البصل والثوم والجنزبيل واشوحهم مع بعض لغاية مريحتهم تطلع انزل بالفلفل الحامي واشوحة معاهم والطماطم واشوحهم وانزل البهارات السبعة وبباقي الكاري واحمصهم لغاية مريحتهم تطلع .
3- نزلي الرز يكون مغسول ومنقوع 10دقايق ومتصفي كويس وقلبي الرز مع المكونات لغاية مالرز يسخن كويس نزلي الشوربة المغلية واظبط ملح وفلفل واقلبهم وانزل الفراخ واسيبو يغلي ويتشرب واغطي واهدي النار خالص زاسيبو عليب نار هادية يستوي واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق