صنيه فراخ
المقادير :4 بطاطس مسلوقة ومهروسة
كوب مونزاريلا
ملح
فلفل
لطبقة الفراخ :
2 صدور فراخ مكعبات
بصلة جوانح
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
1 فلفل رومي شرائح
جزرة مبشورة
كوب ذرة
ملعقة صغيرة كاري
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
للوجة :
2 كوب بشاميل
البشاميل :
3ملعقة كبيرة دقيق
3ملعقة كبيرة زبدة
لتر لبن
ملح
فلفل اسود
2 كوب جبنة منونزاريلا وشيدر
شاهد ايضا : طريقة عمل اقراص البطاطس المقرمشة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في الطاسة انزل الزيت يسخنم كويس اوي انزل الفراخ واشوحها اول متغير لونها انزل فلفل وكمون وكاري وبابريكا واشوحهم لغاية مشم ريحة البهارات انزل الثوم واشوحه معاهم لغاية مشم ريحتة انزل البصل واشوحهم كلهم مع بعض يدبل انزل الفلفل والجزر والذرة واقلبهم مع بعض اول مالفراخ تستوي انزل الملح تقلبتين مع الخضار ياخدو من طعم بعض واطفي .
2- في بولة انزل البطاطس سلقناها بقشرها وقشرناها وهرسناها وتبلناها ملح وفلفل والجبن واعجنهم مع بعض واعمل منها كورات متوسطة وارصها فوق طبقة الفراخ وانزل عليها البشاميل اوززعة عليها كلها وادخلها فرن سخن علي 200 علي الرف الوسطاني اول متاخد لون اطلعها وانزلها طبقة جبن ادخلها تاني تسيح وتاخد لون واقدمها بالطاجن .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق