بيتزا الشيكولاته
للعجينة :
2 كوب دقيق
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة صغيرة سكر
2 ملعقة كبيرة لبن بودر
2ملعقة كبيرة مايونيز
نصف كوب زبادي
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
للتوبينج :
كوب شيكولاتة قابلة للدهن ( النوتيلا )
كيوي شرائح
فراولة شرائح
موز شرائح
نصف كوب بندق مجروش
شاهد ايضا : طريقة عمل البيتزا بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والخميرة والسكر واللبن واقلبهم مع بعض وانزل المايونيز والزبادي واعجنهم مع بعض واعجن بالمية لغاية متلم معايا عجينة تكون طرية خالص وافضل اعجنها مده 10دقايق لغاية متنعم خالص واغطيها واسبها تخمر في مكان دافيء .
2- ارش دقيق وابدء افرد العجينة بسمك نص سنتي انزلها صنية مدهونة زيت واسبها تخمر تاني واعملها اخرام وادخلها فرن حامي علي درجة حرارة 200 علي الارضية تاخد لون دهبي من تحت واولعلها الشواية ع الهادي واخليها تاخد لون من فوق واخرجها .
3- وهيا سخنة افرد عليها الشيكولاتة ورصي علي اليتزا الفراولة والشيكولاتة والكيوي وطبعا التزين حسب المتوفر وحسب الرغبة واوزع البندق .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق