سمك مقرمش
اصابع فيلية
للتتبيلة :
ملح
فلفل
كمون
ثوم مفروم
ملعقة صغيرة خل
ملعقة صغيرة عصير ليمون
خلطة القلي :
كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة نشا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملح - فلفل
رشة كمون
رشة كزبرة جافة
رشة شطة
ملعقة كبيرة ثوم بودر
نصف كوب ماء دافيء
شاهد ايضا : طريقة عمل سمك ماكريل بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- اتبل السمك اخلط الثوم والخل والليمون والملح والفلفل والكمون واتبل بيها السمك ربع ساعة .
2- اعمل خلطة السمك في بولة انزل الدقيق والنشا والبيكينج بودر وملح وفلفل وكمون وشطة وكزبرة والثوم واقلبهم واقسم الخلطة اتنين .
3- واحدة اسبها جافة والتانية انزل عليها المية لغاية ميبقا سمكها لا خفيف ولا تقيل متوسط نزلي اصابع السمك علي الخلطة السائلة وانزلها علي الجافة وعلي زيت سخن غزير انزل صوابع السمك علي نار متوسطة لغاية مياخد لون دهبي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق