--> طريقة عمل فطاير الجبنة المنفوخة بدون فرن - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الجبنة / المنفوخة / فاطمه ابو حاتي / فطاير

طريقة عمل فطاير الجبنة المنفوخة بدون فرن

فطاير الجبنه

فطاير الجبنة فاطمه ابو حاتي

المقادير :
3 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة دقيق سميد ناعم
2 ملعقة كبيرة زيت
3 ملعقة كبيرة زبدة طرية 
2 كوب جبنة شيدر ومونزاريلا
ذرة ملح
ماء للعجن 

شاهد ايضا : طريقة عمل فطير السكر بطريقة الشيف مروة الشافعي 

الطريقة :
1- في العجان او في بولة انزل بالدقيق ويكون منخول انزل السميد والملح واقلب المكونات كويس وانزل بالزيت واقلبة كويس مع المكونات الجافة وابس بيه الدقيق اشربهم من بعض واعجن بالمية لغاية متلم معايا عجينة طرية ومعجنش اكتر من كدهاسبها متغطية ترتاح نصف ساعة .
2- اقسمها 6 كورات متساوية واغطيها واسبها ترتاح 10دقايق وبعدها اخد من اول واحدة كورتها وابتدي ارش دقيق وافردها بالنشابة رفيع جدا وادهن الزبدة عليها كلها واطبق من الجهتين وانزل الجبن في النص واقفل من اول جنب واقفل الاطراف كويس اقفلها كويس جدا عشان الجبنة متخرجش من الجتين واقفل الناحية التانية واحطها في الصنية اغطيها واسبها ترتاح واكمل كل الكمية بنفس الطريقة .
3- بعد مالفطاير رتاحت كويس اوي افردها فرد بسيط كده وعلي طاسة سخنة جدا والنار متوسطة ادهنها زيت يسخن كويس وانزل الفطاير واقلبها كل شوية لغاية متستوي وتاخد لون حلو من النحيتين وتنفخ وكل مرة اسوي فطاير لازم دهنة زيت وقدميهم حلوين جدا .

اقرأ أيضا:

هناك 4 تعليقات:

  1. تسلم إيدك

    ردحذف
  2. لو سمحتي ياشيف الفطاير دى تنفع من غير دقيق سميد وبزيت بس م غير زبدة؟

    ردحذف
    الردود
    1. ممكن سمنه بدل زبدة وممكن تستغنى عن دقيق السميد مفيش مشكلة

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top