فطاير
للعجينة :
4كوب دقيق
نصف كوب زيت
2 ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
كوب فلفل الوان مفروم
كوب شبت مفروم
للحشو :
ربع كيلو جبنة كريمي
2 ملعقة كبيرة حبة البركة
للوجة :
اصفربيض
2 ملعقة كبيرة لبن
رشة قهوة سريعة الذوبان
شاهد ايضا : طريقة عمل فطاير الجبنة المنفوخة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- اخلط الدقيق والبيكينج بودر واللبن البودر والملح والخميرة والسكر والملح واقلبهم مع بعض واضيف الفلفل والشبت واقلبهم وانزل الزيت واخلط وانزل المية شوية بشوية لغاية ماخد عجينة طرية واعجنها مش اقل من 10دقايق لغاية متنعم خالص اغطيها واسبها في مكان دافيء ختمر .
2- بعد متخمر اشكلها كور واغطيها اسبها 10دقايق ترتاح وافردها واحشيها جبنة وحبة البركة واقفل عليها وارصها علي صنية مدهونة زيت وتكون الومنيوم وبعد 5دقايق اضغطها بسيط واسبها في مكان دافيء تخمر تاني ويتضاعف حجمها واخلط الصفارلا واللبن والقهوة واخلطهم وادهن وش الفطاير وادخلها فرن حامي علي 200 علي الرف الوطاني الفرن يكون حامي وتعد 10دقايق واقل هتاخد لون حلو من تحت وفوق .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق