--> طريقة عمل اللازانيا باللحمة المفرومة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اللازانيا / المفرومة / باللحمة / مروة الشافعي

طريقة عمل اللازانيا باللحمة المفرومة

لازانيا باللحمة المفرومه

 اللازانيا   مروة الشافعي

المقادير :
علبة شرائح لازانيا
كيلو لحمة مفرومة 
بصل مقطع صغير 
3 فص ثوم
4 كوب عصير طماطم
2 ملعقة كبيرة صلصة
ملح
فلفل 
ريحان مجفف
زعتر جاف
صوص البشاميل :
2 ملعقة كبيرة سمنة 
3 ملعقة كبيرة دقيق
مكعب مرق
2 ملعقة كبيرة جبنة كريمي
4 كوب لبن
2 كوب شوربة 
ملح
فلفل
جوزة الطيب 

شاهد ايضا : طريقة عمل رولات اللازانيا بالفراخ بطريقة الشيف مروة الشافعي 

الطريقة :
1- في طاسة سخنة انزل اللحمة واقلبها تغير لونها انزلها البصل وملح وفلفل وجوزة الطيب واقلب لغاية مدبل البصل انزل الثوم اول متطلع ريحتة انزل الصلصة واقلب وانزل الطماطم واسبها تستوي والطماطم تتسبك واظبط الملح والزعتر والريحان واقلبهم بس خلاص.
2- لعمل البشاميل في حلة انزل السمنة والدقيق واقلبهم يختلطو انزل اللبن مع التقليب المستمر افكهم مع بعض انزل الجبنة ومكعب المرق وملح وفلفل وجوزة الطيب واقلب وانزل بالشوربة لغاية موصل لقوام كريمي خفيف اول متغلي يبقا كده جاهز .
3- هاتي قالب ادهني بالزيت كبشتين بشاميل او 3في الارضية وارص طبقة لازانيا وطبقة لحمة وطبقة لازانيا وبشاميل ولحمة وهكذا لغاية موصل لاول الصنية اخيرا طبقة لازانيا والبشاميل المتبقي وطبقة جبنة وداخلة فرن سخن علي 200ع الشبكة لغاية متستوي وتاخد لون من فوق واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top