كبده بالدقه
المقادير :كيلو كبدة شرائح
2 فلفل رومي وحار مكعبات
4 ملعقة كبيرة دقة
للتتبيلة :
راس ثوم
ربع كيلو فلفل حامي وبارد
2ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة كزبرة جافة
ملعقة كبيرة كمون
رشة سكر
نص كوب خل
نص كوب عصير ليمون
شاهد ايضا : طريقة عمل الكبدة الاسكندراني بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1-1- في الكبة انزل الفلفل والكزبرة والكمون والملح والخل والسكر والليمون و الثوم واخلط وانزل الدقة علي الكبدة واسبها ربع ساعة .
2- باقي التتبيلة انزلها في برطمان ناشف ونضيف واغطيها وادخلها التلاجة استعملها لتتبيلات كتير .
3- في طاسة سخنة انزل زيت ع قد كمية الكبدة وافردها في الطاسة واسبها تاخد صدمة من الارضية واقلبها من وقت للتاني انزلها رشة فلفل واقلب اول متستوي انزلها الفلفل واقلبة معاها تقلبتين واقدمها مع بطاطس محمرة وليمون .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق