فطائر لبنة وزعتر
العجينة :
2 كوب ونصف دقيق
علبة زبادي
ربع كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
الحشو :
نصف كيلو جبنة كريمي
ربع كوب زعتر
لدهن الوجة :
بيضة
ملعقة كبيرة خل
رشة قهوة سريعة الذوبان
2 ملعقة كبيرة لبن
شاهد ايضا : طريقةعمل فطائرالفراخ والجبنة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق ويكون منخول وانزل الملح والبيكينج بودر والخميرة والسكر واقلب المكونات مع بعض.
2- نزلي الزبادي والزيت وقلبيهم يختلطو وانزل المية شوية بشوية لغاية متلم عجينة طرية جدا واعجني فيها لمده 10دقايق لغاية متبقا ناعمة جدا سبيبي العجينة غطيها وسبيها في مكان دافيء تخمر ويتضاعف حجمها .
3- بعد متخمر قسمي العجينة كورات قد البرتقانة البلدي الصغيرة وغطيها وسبيها ترتاح 10دقايق وخدي من اول واحدة اتكورت وافرديها بشكل بيضاوي علي رشة دقيق وعلي الطرف من جوة انزل اللبنة والزعتر وممكن كمان ايي نوع جبنة تفضلوها واقفلي من الطرق زيي القطايف واقطعي بالطول بالقطاعة او بالسكينة فتحات في النص ولفي لغاية متوصلي للطرف زي الكرواسون ولفيها بسيط تاخد شكل الكرواسون ورصيهم في صاج او صواني الومنيوم مدهون زيت بسيط وسبيبي الكمية كلها تخمر .
4- بعد مالعجين اختمر واضاعف حجمه اخلطي البيضة مع اللبن والخل والقهوة وقلبيهم بالشوكة وادهني كل الفطائر بالخليط ودخليهم فرن متسخن اوي علي الرف الوسطاني علي 200 10دقايق لغاية مياخد لون من تحت وفوق .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق