--> طريقة عمل فطائر للفطار بشوية من الدقيق والمية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home فاطمه ابو حاتي / فطائر / فطائر للفطار / للفطار

طريقة عمل فطائر للفطار بشوية من الدقيق والمية

فطائر للفطار 

فطائر للفطار فاطمه ابو حاتي

المقادير :
للعجينة :
نصف كيلو دقيق منخول
ربع ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة سكر 
كوب وثلث ماء دافيء للعجن 
للحشو :
ثمن كيلو بسطرمة مقطعة 
ميكس جبن
2 بيض
نصف كوب بقدونس مفروم
نصف كوب فلفل الوان مكعبات 
ثمن كيلو زيتون اسود شرائح

شاهد ايضا : طريقة عمل الضفائر قطنية بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي 

الطريقة :
1- في البولة انزل الملح والسكر واقلبهم وانزل بالمية واعجن لغاية متلم معايا عجينة طرية ولينة واعجنها مده 3دقايق لغاية متبقا عجينة ملمومة خالص من غير اي تجاعيد واقطعها كورات قد بعضها 10او 11 كورات قد البيض وعلي رشة دقيق وارص الكورات واسبها 10دقايق ترتاح.
2- علي رشة دقيق افرد اول كورة وافردها تكون رقيقة بسمك 2مم وفي بولة انزل البيض والبسطرمة والفلفل والجبن والزيتون والبقدونس واقلبهم مع بعض وانزل جوة العجينة جزء من الحشو معلقتين كبار واقفل عليها زي القطايف واقفل الاطراف كويس اوي واساوي القفلة بالقطاعة واخلص الكمية بنفس الطريقة .
3- خلصت كل الفطاير واسخن طاسة سخنة مش بتلزق وادهنها بمعلقة زيت تسخن كويس اوي اهدي النار وارص اللسندوتشات واول متاخد لون واقلبها ع كل النواحي تاخد لون من كل النواحي واقدمها كل مرة تنزلي السندوتشات تدهنيالطاسة قبل متنزليها لو حبة تعمليها الصبح وتساويها تاني يوم الصبح او بليل رشي ع طبق دقيق وارصي السندوتشات وغطيها بالاستريتس او كيس سندوتشات ودخليها التلاجة لازم التسوية تكون بعد يوم واحد مش اكتر .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top