--> طريقة عمل دبابيس الفراخ المشوية بالثوم والخضار - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الفراخ / المشوية / بالثوم / دبابيس / فاطمه ابو حاتي / والخضار

طريقة عمل دبابيس الفراخ المشوية بالثوم والخضار

دبابيس فراخ مشويه

دبابيس الفراخ المشوية   فاطمه ابو حاتي

المقادير :
كيلو ونصف دبابيس فراخ
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
1 فلفل حار
1 فلفل الوان شرائح
2 بصلة شرائح
ملعقة كبيرة زنجبيل فريش او ملعقة صغيرة بودر
نصف كوب كاتشب
ربع كوب خل
عصير ليمونة
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقة صغيرة كاري
ملح
فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل اوراك الدجاج بالثوم والليمون بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي 

الطريقة :
1- في بولة انزل الثوم والزنجبيل والخل والكاتشب وزيت الزيتون والكاري وملح وفلفل واقلب المكونات تختلط كويس .
2- نزلي الدبابيس بعد طبعا متغسلت واتنضفت كويس واتنقعت 10دقايق مية وخل ومتصفية كويس واعمللها فتحات بسكينة رفيعة وبالبوز واخبطيها  واقلبهم مع بعض واسبها في التلاجة ليلة او اقل حاجة 3ساعات .
3- بعد متخرجيها نزلي الفلفل والبصل وقلبي كلو مع بعض وفي صنية مش بتلزق نزلي المكونات وافرديها وعلي الوش رصي الفلفل الحار وغطيها بالفويل ودخليها فرن حامي علي اعلي درجة ع الارضية اول متغلي شيلي الفويل وهدي النار وسبيها ع الرف الوسطاني تكمل سواها  واول متستوي  ولعلها الشواية تاخد لون حلو وقدميها بجانب ارز ابيض .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top