--> طريقة عمل صنية البطاطس باللحمة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البطاطس / باللحمة / صنية / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل صنية البطاطس باللحمة

بطاطس باللحمه

بطاطس باللحمة    فاطمه ابو حاتي

المقادير :
كيلو بطاطس مكعبات
نصف كيلو لحمة بفتيك شرائح
بصلة كبيرة شرائح
3 فلفل حار
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم
ملعقة كبيرة صلصة
2 كوب شوربة مغلية
رشة سكر
ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صفيرة بهارات سبعة
ملح
فلفل اسود
زيت

شاهد ايضا : طريقة عمل صنية البطاطس البيورية بالفراخ بطريقة الشيف مروة الشافعي

الطريقة :
1- زيت في طاسة علي النار يسخن اوي وانزل شرائح اللحمة ع قد الطاسة مهتاخد جمب بعض واعطيها لون من الجهتين  واطلعهم واكمل كل الكمية بنفس الطريقة .
2- في الطاجن اللي هندخلة الفرن انزل البصل والثوم وملح وفلفل وكمون والبهارات وافرك كل المكونات دي لغاية متنزل مية وانزل البططاطس وافركها مع البصل .
3- بعد محمرت كل كمية اللحمة انزلهم الطاسة كلهم تاني وانزل الطماطم عليها والصلصة ورشة سكر واظبطلها ملح وفلفل واسبها تغلي وتتسبك واخد اللحمة ارصها علي البطاطس وانزل الصلصة والشوربة  وارص ع الوش الفلفل الحامي واغطي بفويل وادخلها فرن حامي ع اعلا درجة ع الارضية تغلي اهدي النار واسبها لغاية متستوي واشيل الفويل تاخد لون حلو واقدمها بالطاجن .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top