بطاطس باللحمه
المقادير :كيلو بطاطس مكعبات
نصف كيلو لحمة بفتيك شرائح
بصلة كبيرة شرائح
3 فلفل حار
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم
ملعقة كبيرة صلصة
2 كوب شوربة مغلية
رشة سكر
ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صفيرة بهارات سبعة
ملح
فلفل اسود
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل صنية البطاطس البيورية بالفراخ بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- زيت في طاسة علي النار يسخن اوي وانزل شرائح اللحمة ع قد الطاسة مهتاخد جمب بعض واعطيها لون من الجهتين واطلعهم واكمل كل الكمية بنفس الطريقة .
2- في الطاجن اللي هندخلة الفرن انزل البصل والثوم وملح وفلفل وكمون والبهارات وافرك كل المكونات دي لغاية متنزل مية وانزل البططاطس وافركها مع البصل .
3- بعد محمرت كل كمية اللحمة انزلهم الطاسة كلهم تاني وانزل الطماطم عليها والصلصة ورشة سكر واظبطلها ملح وفلفل واسبها تغلي وتتسبك واخد اللحمة ارصها علي البطاطس وانزل الصلصة والشوربة وارص ع الوش الفلفل الحامي واغطي بفويل وادخلها فرن حامي ع اعلا درجة ع الارضية تغلي اهدي النار واسبها لغاية متستوي واشيل الفويل تاخد لون حلو واقدمها بالطاجن .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق