--> طريقة عمل شيش طاووق ووشيش كباب احلا من المحلات - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home شيش طاووق / شيش كباب / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل شيش طاووق ووشيش كباب احلا من المحلات

شيش طاووق وشيش كباب

الشيش طاووق والشش كباب  فاطمه ابو حاتي

المقادير :
نصف كيلواوراك مكعبات 
نصف كيلو لحمة بتلو مكعبات
1 فلفل رومي مكعبات 
2 فلفل  الوان مكعبات 
3 بصل مكعبات 
ربع كيلو طماطم شيري مكعبات 
للتتبيل :
كوب ماء بصل
نصف كوب عصير برتقال 
نصف كوب زيت 
نصف كوب خل
نصف كوب تشيلي صوص او كاتشب 
2 ملعقة كبيرة صويا صوص
ملعقة كبيرة بصل بودر 
ملعقة كبيرة ثوم بودر 
ملعقة كبيرة زعتر 
ملعقة كبيرة بهارات سبعة 
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل شيش كباب السمك بطريقة الشيف فاطمه ابوحاتي

الطريقة :
1- في بولة انزل البصل والزيت والخل والبصل والثوم والبهارات والملح والفلفل والعتر واقلب المكونات مع بعض نزلي التشيلي صوص ممكن كاتشب ممكن كاتشب حار والبرتقال والصوصبا صوص وممكن الاستغناء عنها واقلب المكونات كلها مع بعض .
2- اقسمي التتبيلة لجزئين جزء هنزل فيها اللحمة وجزء انزل فيه الفراخ واقلبهم مع التتبيلة وادخلها التلاجة لتاني يوم ده افضل لو مستعجلة سبيها ساعتين .
3- بعد مباتت هجيب الاستيكس وابدء اعمل اللحمة ادخل فيها قطعة لحمة وادخل بصل وفلفل الوان ورومي وطماطم وقطعة لحمة وهكذا لغاية مخلص السيخ واكمل كل الكمية  علي كل الاسياخ بنفس الطريقة  وكمان الفراخ اسيخها بنفس الطريقة .
4- في طاسة او علي جريل مدهون زيت يسخن جامد وابتدء ارص الاسياخ جمب بعض علي نار متوسطة واقلب من وقت للتاني طبعا اللحمة علي طاسة  والفراخ علي طاسة ده افضل لان سواهم مش ز بعض ولو ع اجريل اراعي ان اللحمة بتاخد سوا اكتر واقلب من وقت للتاني لغاية مكل الجهات تاخد نفس اللون الحلو وتستوي واقدمها علي طبق مع بعض البقدونس وبالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top