فته بكفته داوود باشا
المقادير :نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة مفرومة
ملح
فلفل
ملعقة صغيرة بهارات سبعة
الصلصة :
بصلة مفرومة
2 كوب عصير طماطم
ملعقة كبيرة صلصة
رشة سكر
الصوص :
كوب زبادي
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
نصف كوب طحينة
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملح
فلفل
التقديم :
ارز بسمتي مطبوخ
عيش شامي محمص
شاهد ايضا : طريقة عمل فتة الدجاج بالزبادي بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- في بولة انزل اللحمة والبصل وملح وفلفل وبهارات سبعة واعجنها 5دقايق واكورها كور صغيرة في طاسة فيها زيت سخن وانزل الحمة واحمرها من كل الجهات واشيل اللحمة ع طبق .
2- لعمل الصوص انزل مكان الكفتة البصل واشوحة لغاية ميدبل وياخد لون دهبي وانزل عصير الطماطم والصلصة ورشة السكرواظبط الملح والفلفل واسبها تغلي وتتسبك .
3- نزلي الكفتة ع الصلصة وغطيها وسبيها تستوي في الصلصة بعد مالكفتة تستوي انزل في الطبق الرز والعيش وارص الكفتة بالصلصة واخلط مكونات الصوص مع بعض واوزعها علي الوش واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق