بيتزا تركي
3 كوب دقيق مخبوزات
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
كوب وربع ماء دافيء
للصوص :
2 ملعقة كبيرة زبدة
2 ملعقة كبيرة دقيق
لتر لبن بارد
كوب جبنة مونزاريلا
ملح- فلفل - جوزة الطيب
للوجة :
دجاج مطهي مقطع
سبانخ
ملح
فلفل
جوزة الطيب
مونزاريلا
شاهد ايضا : طريقة عمل البيتزا كاليزوني بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- لعل الصوص انزل الزبدة والدقيق اقلبهم مع بعض وانزل اللبن مع التقليب المستمر وملح وفلفل وجوزة الطيب رشة بسيطة واقلب لغاية ميغلي ويتقل .
2- في طاسة سخنة فيها زيت بسيط واشوحها مع ملح وفلفل وجوزة الطيب واشوحهم تاخد لون انزل السبانخ وادبلها مع الفراخ .
3- في بولة انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة واقلبهم وانزل الزيت افركهم مع الدقيق وابتدي اعجن بالمية الدافية لغاية متلم معايا عجينة طرية ولينة واعجنها 10دقايق تنعم خالص واغطيها واسبها تخمر في مكان دافيء .
4- بعد مالعجينة تخمر اد كورة وافردها مستطيل ع رشة دقيق ومن الجوانب اعمل تطبيقات زي حاجز او سور وانزل من الصوص وادهن ع الوش واوزع من خليط الفراخ ع الوش وعلي الوش انزل جبنة مونزاريلا وارفعها ع صنية مدهونة زيت وادخلها فرن سخن علي 200ع الشبكة والكمية كلها بنفس الطريقة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق