كيكه فانيليا
المقادير :2 كوب دقيق منخول
كوب لبن او لبن رايب
كوب سكر
نصف كوب زيت
3 بيضات
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة البرتقال بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- في الخلاط او بالمضرب الكهربائي اخلطي البيض والفانيليا والسكر مع بعض لغاية ميبعلو ويبقا لونهم ابيض نزلي الزيت سرسوب رفيع مع الخفق اول ميختلط نزلي اللبن واخلطيهم كويس سرسوب رفيع بردو .
2- اخلطي الدقيق ورشة الملح والبيكينج بودر مع بعض كويس اوي وانزلي بالخليط وعلي اقل سرعة ونزلي شوية بشوية لغاية متخلصي كميتك كلها واول ميختلطة تكوني محضرة قالي 24 او 26 مدهون ومبطن بالدقيق ونزلي الخليط فية اما لو بتضربي بالخلاط نزلي الخليط السائل علي الدقيق وقلبيهم مع بعض كويس ونزليهم في الصنية .
3- دخلي الكيكة علي فرن سخن اوي علي 180 درجة لمدة من 30 الي 35 دقيقة بعد 30دقيقة اختبريها بخلة من النص لو طلعت ننضيفة يبقا كده تمام واطفي وسبيها جوة الفرن زي مهيا 10دقايق وخرجيها اقلبيها وبالهنا .
تسلم ايدك على كل حاجه بتعمليها
ردحذفتسلميلى ياحبيبتى جربيها وقوليلى رايك !!
حذفتسلم ايدك من تقدم لتقدم
ردحذفربنا يخليكى تسلميلى
حذفمن فضلك عايزة اعرف مقاس الصنيه وشكرا
ردحذفمقاس الصنية من 24 الي 26 مش اكبر من كده
حذفلوعايزة اعمل فى صنيه اكبر ازود المقادير ازاى
ردحذفاستخدمي كوباية اكبر من كوباية الشاي العادية تبقا بمقدارين في نفس الوقت تعملي نفس المقدار الموجود يعني لو كوباية اكبر هتاخد مقدارين في مرة واحدة بدل اللخبطة
حذف