صوابع زينب
كوب دقيق
نصف كوب دقيق سميد
2 ملعقة كبيرة نشا
2 ملعقة كبيرة زيت
رشة ملح
نصف ملعقة صغيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة خميرة
نصف كوب ماء دافيء
زيت للقلي
للشربات :
2كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمونة
ملعقة كبيرة عسل ابيض
شاهد ايضا : طريقة عمل بلح الشام بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والسميد والنشا والملح والسكر والخميرة واقلب المكونات الجافة مع بعض وانزل الزيت وابسهم مع بعض .
2- ابدء اعجن بالمية لغاية متلم معايا عجينة متماسكة واغطيها واسبها ربع ساعة ترتاح وانزل علي النار السكر المية واسبهم يغلم 10دقايق ع النار انزل عصير الليمون واول متغلي 7دقايق اطفي وانزل العسل الاابيض واسيبو يبرد خالص .
3- بعد مالعجينة ترتاح اقسم العجينة كور صغيرة قد البلية واخدها افردها وعلي مصفا سلك ابططها والمها هتاخد الشكل وتبقا زي الصوباع واخلص الكمية كلها وارصها في طبق .
4- سخني زيت غزير يسخن كويس اوي وانزل صوابع زينب واخلي النار متوسطة واقلب من وقت للتاني لغاية مكلهم ياخدو نفس اللون الدهبي التقليب بيساعد كل الصوابع ياخدو نفس اللون وانزلهم في العسل واقلب تقلبتين اطلعها تتصفا واقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق