--> طريقة عمل الفسيخ من الالف للياء احلا فسيخ لشم النسيم - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الفسيخ / الفسيخ من الالف للياء / من الالف للياء

طريقة عمل الفسيخ من الالف للياء احلا فسيخ لشم النسيم

الفسيخ من الالف للياء

الفسيخ من الالف للياء

المقادير :
5 كيلو بوري
300 جرام ملح 
3 ملعقة كبيرة شطة 

شاهد ايضا : طريقة عمل الفسيخ بطريقة امنة 

الطريقة :
1- اولا اختاري بوري يكون صابح ( طازة ) وميكونش بات في تلج خالص جاي من البحر علي التمليح علي طول عشان ميبوظش ولا يحصلو اي حاجة وطبعا لازم تكون عينة بتلمع ولونة فاتح ويكون خياشيمة لونها احمر غامق لو جاي نضيف من عند السماك يتنشف كويس من بره وجوة ويتملح عادي اما لو فيه رمل يتغسل ويتصفي خالص من اي مية ويتتنشف من بره ومن عند الخياشيم كويس اوي .
2- بعد متنشف خالص ونضف وبقا جاهز علي التمليح احضر الملح واقلبهم مع الشطة الشطة ماده حافظة ومش بتاثر علي الطعم خالص وابتدي احشي الخياشيم بالخلطة وازق لجوة لغاية ملاقية اخد كفايتة وادخل في بوقها كمانواجيب كيس كبير وارش فيه طبقة من خلطة الملح وابتدي ارص كل الفسيخ بعد مياخد من خلطة الملح بس عكس عكاس يعني كل واحدة عكس التانيو الراس تكون التانية الديل نحيتها وهكذا وكل مخلص طبقة ارش ملح اغطيها واكمل رص وهكذا لغاية مخلص كل كميتي وانزل باقي الملح اغطي بية عشان يتملح كويس  لو حسيتي ان السمك جامد ممكن اطرية بايدي من غير مكسر العضمة براحة .
3- اقفل علية الشنطة كويس اوي الهوا يخرج خالص واقفل علية وابتدي ادخلة كذا شنطة المهم ميدخلوش هوا خالص ولا اسيب جوه هوا في اي شنطة ولا حتي الهوا يدخلة خالص وممكن الفة ببلاستيك فل او سلوتيب عريض واحطة علي طبق واحطة في مكان ضلمة خالص وكل يومين اقلبة واسيبو لو في الصيف 15 يوم لو في الشتا 25يوم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top