خبز الدار
كوب من اللبن الدافي ( حليب )
ربع كوب زيت
2 ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة ماء زهر ( اختياري )
بيضة
2 كوب دقيق
للتزيين :
القليل من حبة البركة والسمسم
شاهد ايضا : طريقة عمل خبز التميس بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الخميرة والسكر واللبن وامزجهم وانزل ببياض البيضة والزيت وماء الزهر واقلبهم مع بعض وضيفي ع الدقيق الملح وقلبيهم ونزلي الدقيق علي الخليط وقلبي هيكون الخليط اتقل من خليط الكيك لكن سائل .
2- سبي الخلي متغطي ربع ساعة وهاتي صنية مدهونة زيت ومبطنة بالدقيق صنية مقاس 26 وافردي الخليط فيها زي الكيك متساوي و بصفار البيضة وعليها شوية خل وقلبيهم وادهني الوش وعلي الوش نزلي السمسم وحبة البركة وسبية يخمر 30دقيقة .
3- بعد نص ساعة هندخل الخبز فرن سخن جدا علي 180 درجة علي الرف الوسطاني مده 20دقيقة وطلعية سبية يبرد خالص اقلبية وقدمية .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق