فخاره افخاد الدجاج
المقادير :2 كوب ارز بسمتي ابيض
كوب بسلة وجزر
فلفل الوان قطع صغيرة
ورق لورا
حبهان صحيح
فص مستكة
بصلة مبشورة
ملعقة كبيرة سمنة
15دبوس دجاج
ملح
فلفل
بابريكا
2 ملعقة كبيرة زبدة طرية
شاهد ايضا : طريقة عمل فتة الدجاج بالزبادي بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- في حلة انزل السمنة والزيت يسخنم انزل البصلة واشوحها تدبل انزل الفلفل الالوان واشوحة مع البصل انزل المستكة واللورا والحبهان واشوحهم ريحتهم تطلع .
2- انزل البسلة والجزر واشوحهم مع بعض يدخلو في السوا وانزل الرز واشوححة معاهم لغاية ميتغلف بالزيت ويسخن واظبط ملح وفلفل واقلبهم واطفي .
3- اتبل الافخاد بالملح والفلفل والبابيكا واقلبهم وبعدها اغلفهم ادعكهم بالزبدة كل قطع الدبابيس وابتدي انزل الرز بالخضار في الفخار وعلية كوب مية سخنة وارص ع الوش كل الدبابيس ممكن كمان بيريكس وادخلة فرن حامي علي 200 علي الشبكة يعد ربع ساعة وبعدها اغطية بالالومنيوم واهدي النار ع 180 مدة نص ساعة واشيل الفويل واعطيها لون .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق