--> طريقة عمل فخارة افخاد الدجاج - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home افخاد / الدجاج / فخارة / مروة الشافعي

طريقة عمل فخارة افخاد الدجاج

فخاره افخاد الدجاج

 فخارة افخاد الدجاج  مروة الشافعي

المقادير :
2 كوب ارز بسمتي ابيض
كوب بسلة وجزر 
فلفل الوان قطع صغيرة 
ورق لورا
حبهان صحيح
فص مستكة 
بصلة مبشورة 
ملعقة كبيرة سمنة 
15دبوس دجاج
ملح
فلفل
بابريكا
2 ملعقة كبيرة زبدة طرية 

شاهد ايضا : طريقة عمل فتة الدجاج بالزبادي بطريقة الشيف مروة الشافعي 

الطريقة :
1- في حلة انزل السمنة والزيت يسخنم انزل البصلة واشوحها تدبل انزل الفلفل الالوان واشوحة مع البصل انزل المستكة واللورا والحبهان واشوحهم ريحتهم تطلع .
2- انزل البسلة والجزر واشوحهم مع بعض يدخلو في السوا وانزل الرز واشوححة معاهم لغاية ميتغلف بالزيت ويسخن واظبط ملح وفلفل واقلبهم واطفي .
3- اتبل الافخاد بالملح والفلفل والبابيكا واقلبهم وبعدها اغلفهم ادعكهم بالزبدة كل قطع الدبابيس وابتدي انزل الرز بالخضار في الفخار وعلية كوب مية سخنة وارص ع الوش كل الدبابيس ممكن كمان بيريكس وادخلة فرن حامي علي 200 علي الشبكة يعد ربع ساعة وبعدها اغطية بالالومنيوم واهدي النار ع 180 مدة نص ساعة واشيل الفويل واعطيها لون .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top