--> طريقة عمل طاجن السمك بالصلصة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السمك / بالصلصة / طاجن / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل طاجن السمك بالصلصة

سمك بالصلصه

طاجن السمك بالصلصة فاطمه ابو حاتي

المقادير :
3 سمك بلطي
3 بطاطس شرائح
10فص ثوم
2 فلفل اخضر حار 
نصف كوب كزبرة مفرومة
بصلو جوانح
2 كوب عصير طماطم
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة صلصة 
كوب دقيق 
رشة سكر 
كمون
كزبرة جافة
ملح
زيت غزير للتحمير 

شاهد ايضا : طريقة عمل سمك مشوي بتتبيلة روعة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي 

الطريقة :
1- في الكبة انزل الثوم والكمون والكزبرة والملح والفلفل وعصير الليمون واخلطهم مع بعض في الكبة وابتدي اعمل فتحات في السمك بعد متنضف واتغسل كويس وابدء اتبل من جوة ومن بره وادخل في الفتحات واسيبو يتبل مده نص ساعة او ساعة .
2- اسخن زيت سخن جدا اغطي السمك بالدقيق وانزلة علي المية وانزلة علي الزيت طريقة المية دي هتخلي الدقيق يتماسك علي السمك ومينزلش في الزيت ويحرقة واسيبو علي نار متوسطة لغاية ميستوي وياخد لون دهبي مقرمش .
3- في طاسة فيها معلقتين زيت يسخنم جدا انزل البصل يتشوح انزل الطماطم والصلصة  ورشة سكر وملح وفلفل وكمون وكزبرة واغطيها واسبها تتسبك .
4- في طاجن ارص البطاطس وعليها السمك وانزل الصلصة بالبصل علي الوش والكزبرة كمان واغطيها وادخلها فرن سخن علي 200 ع الرف الوسطاني يغلي ويستوي والبطاطس تستوي واشيل الغطا ياخد لون حلو واقدمة مع ارز ابيض او ارز بالشعرية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top