كفته محمره
المقادير :نصف كيلو لحمة مفرومة حمرا
نصف كيلو برغل ناعم
نصف كوب بقدونس مفروم
بصلة متوسطة مفرومة
ملح
فلفل اسود
بهارات سبعة
شاهد ايضا : طريقة عمل كفتة الحاتي للشيف نجلاء الشرشابي
الطريقة :
1- انزل علي اللحمة البرغل ويكون متنضف كويس ومغسول ومنقوع ربع ساعة ومتصفي من اي مية والبصل والبقدونس والملح والفلفل والبهارات السبعة واعجن مده 10دقايق وافرمها فرمة في الكبة بعد معجنها واشكلها اصابع .
2- ممكن تعملي كمية اكبر وتحطيها في الفليزر لرمضان او لوقت مفيش حاجة فتطلعيها تعمليها بعد متشكلي كل الصوابع سخني زيت غزير شوية وابدئي اقلي الكفتة والنار متوسطة لغاية متاخد لون حلو واطلعها علي مناديل مطبخ واقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق