هريسه الشطه
المقادير :ربع كيلو فلفل احمر حار
ربع كوب زيت
ربع كوب خل
ربع كوب عصير ليمون
5 فص ثوم
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة كبيرة بابريكا
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
2 ملعقة كبيرة ملح
شاهد ايضا : طريقة عمل سويت تشيلي صوص بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في الكبة انزل الفلفل اقطعة وعلية العسل والثوم واللمون والخل والملح والكمون والكزبرة والبابريكا واخلطهم كويس اوي ينعم الخليط خالص ويفرم ويختلط .
2- ابدء انزل الزيت واقلبهم مع بعض بالمعلقة مخلطوش لان الزيت لما بيتخلط بيخلي الخليط يبقا لونة ابيض واحنا عاوزين نحافظ علي لونة وانزلة برطمان نضيف وناشف واقفلة كويس ويحفظ في التلاجة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق