--> طريقة عمل المسقعة بالبشاميل - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المسقعة / المسقعة بالبشاميل / بالبشاميل / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل المسقعة بالبشاميل

مسقعه بالبشاميل 

 المسقعة بالبشاميل  فاطمه ابو حاتي

المقادير :
1/2 كيلو لحمة مفرومة 
2 كيلو باذنجان شرائح محمر 
3 بطاطس شراح محمرة
2 بصل مفروم
رشة سكر 
رشة بهارات سبعة 
ملح
فلفل اسود
للبشاميل :
4 ملعقة كبيرة دقيق 
4 ملعقة كبيرة زبدة 
لتر لبن
كوب كريمة طهي
مكعب مرق 

شاهد ايضا : طريقة عمل مسقعة بالسجق بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في طاسة انزل زيت يسخن اوي انزل البصلة واشوحها وانزلها فلفل وبهارات اقلبهم لغاية مريحتهم تظهر متخدش لون تدبل بس وانزلها اللحمة واقلبهم معبعض لغاية مكل لونها يتغير ورشة سكر واول متدخل في السوا اظبط الملح وتقلبتين 3 واطفي .
2- في حلة انزل الزبدة والدقيق واقلبهم مع بعض اول ملونة يبقا ابيض انزل شوية من اللبن مع التقليب المستمر افك الدقيق مع اللبن واللبن ساقع وانزل بالباقي ومكعب مرق  وملح وفلفل مع التقليب لغاية ميتقل ويغلي انزلة نص الكريمة تغلي غلوة واطفي .
3- في قالب كبير ارصنص كمية شرائح الباذنجان وعليها نص كمية البطاطس وانزل اللحمة افردها وارص باقي الباذنجان وباقي البطاطس وانزل البشاميل واوزع ع الوش باقي الكريمة وادخلها فرن سخن علي 200 علي الشبكة لغاية مالبشاميل يستوي وياخد لون واقدمة .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

اللحوم

اللحوم
to Top