--> طريقة عمل الفطاير المقثلية بحشوة الفراخ - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الفطاير / الفطاير المقلية / المقلية / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل الفطاير المقثلية بحشوة الفراخ

فطاير مقليه

الفطاير المقلية فاطمه ابو حاتي

المقادير :
العجينة :
5 كوب دقيق 
2 كوب ونصف لبن دافيء 
نصف كوب زيت 
ملعقة كبيرة خميرة فورية 
ملعقة كبيرة سكر 
رشة ملح
حشوة الفراخ :
نصف كيلو صدور فراخ مقطعة 
كوب فلفل الوان مقطع
ربع كيلو جبنة مونزاريلا وشيدر 
ملعقة كبيرة صوص حار 
ملعقة صغيرة زعتر 
رشة قرفة بودر 
ملح
فلفل اسود


الطريقة :
1- في بولة انزل اللبن والخميرة والسكر والزيت واقلبهم مع بعض اول ميخمرو في بولة تانية انزل الدقيق والملح واقلبهم مع بعض وانزل بالخليط السائل علي الدقيق اعجنهم مع بعض كويس اوي لغاية متتلم عجينة طرية واعجنها 10دقايق لغاية متنعم خالص واغطيها واسبها تخمر .
2-اقسم العجينة كرات قد بعضها قد البيضة البلدي واسبها ترتاح 10دقايق وفي طاسة سخنة انزل زيت وزبدة وانزل فيها  الفراخ تاخد لون التسوية انزلها فلفل وزعتر وقرفة واشوحهم لغاية مريت البهارات تطلع واغطيها واسبها لغاية متستوي انزلها الصوص وواتبل بالملح وانزل الفلفل اقلبهم مع بعض تقلبتين واطفي .
3- بعد مرتاحت العجينة ابتدي افردها بسمك نص سنتي واحشيها بالفراخ والجبن واقفل عليها اخليها كورة وانزلها الصنية واسبها تخمر تاني مده نص ساعة وهكذا لغاية مخلص كل الكممية واسبهم يخمرة وعلي زيت غزي وسخن جدا ع نار متوسطة وانزل براحة تاخد لون من تحت اقلبها تاخد لون حلو من الناحية التانية واطلعها ع مناديل مطبخ واقدمهم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top