--> طريقة عمل تشيكن استريبس والريزو شكلنا هنقطع ع كنتاكي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home استريبس / الارز / الريزو / تشيكن / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل تشيكن استريبس والريزو شكلنا هنقطع ع كنتاكي

تشيكن استريبس وريزو

 تشيكن استريبس والريزو فاطمه ابو حاتي

المقادير :
3 صدور كاملة 
للتتبيلة :
ملعقة صغيرة بهارات فراخ
ملعقة صغيرة بابريكا 
ملح
فلفل 
ملعقة كبيرة  بصل بودر 
ملعقة صغيرة ثوم بودر 
ملعقة صغيرة زعتر 
ملعقة كبيرة كاتشب و تشيلي صوص 
للخلطة السائلة :
كوب دقيق 
3 ملعقة كبيرة نشا 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
ملح
فلفل 
بصل بودر 
ثوم بودر 
بهارات فراخ
بابريكا 
زعتر 
ماء للعجن
للكافر الاخير :
كوب دقيق 
 نصف كوب نشا 
للريزو :
ارز مصري 
عسل اسود
بصل بودر 
ثوم بودر 
بابريكا 
كاري
كركم 
بهارات فراخ
ملعقة كبيرة صويا صوص 
بصلة كبيرة مفرومة 
ملح
فلفل 
سمنة 
زيت 
مكعب مرق 
الصوص :
نصف كوب كاتشب 
ملعقة كبيرة مستردة 
ملعقة كبيرة صويا صوص 

شاهد ايضا : طريقة عمل بانية الفراخ بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي 

الطريقة :
1- هقطع الصدور كلها صوابع لا رفيعة ولا تخينة وطبعا الفراخ تكون مغسولة ومتنضفة كويس ومنقوعة في مية وخل 10دقايبق ومتصفية كويس من اي مية قبل التقطيع .
2- نزلي الفراخ البولة نزلي عليها التوابل كلها والكاتشاب او الهوت صوص او التشيلي صوص وقلبيهم مع بعض ودخليهم التلاجة لتاني يوم او اقل حاجة ساعتين .
3- في بولة نزلي الدقيق والنشا والبكينج بودر ورشة من كل التوابل اللي حطناها ع الفراخ وملح وفلفل وقلبيهم ونزلي المية شوية بشوية لغاية مفك الدقيق واعمل خليط يكون زي خليط البان كيك مش تقيل ولا خفيف متوسط القوام .
4- للكافر الخليط انزل الدقيق والنشا وانزل الفراخ في الخليط السائل واطلع علي الدقيق واقلبهم وانزلههم ارصهم علي طبق جمب بعض وادخلها التلاجة ساعة عشان الكافر يمسك وممكن اي زيادة ادخلها الفليزر في اطباق فيب متغطيين لوقت متحتاجيهم  وبعد الساعة ابتدي اقلي في الزيت الغزير السخن لغاية مياخد لون دهبي واقدمة مع الرز والصوص .
5- لعمل الرز في الحلة انزل السمنة والزيت يسخنم وانزل كل البهارات واول مريحتها تطلع انزل الرز واقلبه لغاية ميسخن كويس انزل العسل واقلب والصويا صوص واقلب وانزل مية مغلية واظبط ملح وفلفل واسيبو يغلي ويتشرب واسيبو متغطي ع نار هادية خالص لغاية ميستوي واعمل الصوص اللي هيتقدم معاه انزل الكاتشب والصويا والمستردة واقلبهم مع بعض . 

اقرأ أيضا:

هناك 8 تعليقات:

  1. ربي يحفضكم شكرل😘😘😘

    ردحذف
    الردود
    1. حبيبتى ربناا يخليكى تسلميلى

      حذف
  2. جميله تسلم ايدك

    ردحذف
    الردود
    1. حبيبتى ربناا يخليكى تسلميلى

      حذف
  3. ماشاء الله تسلمي حببتي عيزه الرزبالخلطه والكبد والقوانص

    ردحذف
    الردود
    1. الارز بالخلطة https://www.ftkat.com/2019/01/Cedar.Mix.html

      حذف
    2. المقادير :
      4 كوب ارز بسمتي
      8 كوب شوربة ساخنة
      2مكعب مرق
      4 ملعقة كبيرة سمنة
      4ملعقة كبيرة زيت
      4 ملعقة كبيرة سكر
      4 ملعقة كبيرة عسل اسود
      2 ملعقة كبيرة قرفة بودر
      ملعقة صغيرة سبع بهارات
      ملح
      فلفل اسود
      للكبدة :
      كيلو كبدة فراخ
      سمنة
      زيت
      ملعقة صغيرة قرفة
      ملح
      فلفل اسود
      مكسرات
      ملعقة كبيرة سمنة


      الطريقة :
      1- في حلة انزل السكر وشوية صغيرة من المية واسيبة يتكرمل ويعطيني دهبي غامق اقلبة بهز الحلة عشان ميكتلش بعد متكرمل انزل الصوص صوص اللي نازل من الديك الرومي واكمل بالشوربة واراعي ان لكل كوب ارز بسمتي 2كوب شوربة وانزل السمنة والزيت واظبط الملح والفلفل وانزل قرفة والمكعب المرق والعسل الاسود واقلبة كويس واسيبة يغلي .
      2- بعد مالمية غلت انزل الرز طبعا مغسول كويس ومنقوع نص ساعة واقلبة كويس واظبطلو الملح واغطية يغلي ويتشرب خالص علي الوش اوزع الزبيب واهدي علية خالص واسيبة لغاية ميستوي.
      3- لعمل الكبدة انزل السمنة والزيت واسخنهم كويس انزل الكبدة واعطيها صدمة واقلب وبراحة خالص عشان متتهراش واقلب لغاية متغير لونها خالص انزلها القرفة والفلفل والملح واقلب لغاية متستوي واحمص المكسرات في معلقة السمنة تحميصة بس .
      4- بعد مالرز استوي اقدمة وعلي الوش انزل الكبدة وارش شوية من المكسرات .

      حذف
    3. المقادير :
      3كوب ارز بسمتي
      3ملعقة كبيرة سكر
      2ملعقة كبيرة مية
      3ملعقة صغيرة من العسل الاسود
      6اكواب شوربة ساخنة
      ملح
      فلفل اسود
      ملعقة صغيرة قرفة
      كبدة
      مكسرات
      زبيب
      سمنة
      زيت

      الطريقة :
      1- في الحلة انزل السكر والمية واسبهم يتكرملم واهز كل شوية لغاية مالسكر كلة ياخد اللون البني وانزل الشوربة واقلبهم واظبط الملح وانزل فلفل الاسود والقرفة وشوية من الزيت واقلبهم لو الشوربة مش دسمنة نزلي معاهم قطعة سمنة .
      2- اسيب الشوربة تغلي وانزل الرز واقلبه وطبعا الرز منقوع ربع ساعة ومتصفي كويس واغطية لغاية ميغلي ويتشرب كويس واغطي لغاية ميقرب يستوي اوزع علي الوش الزبيب واغطية واسيبة يستوي علي البخار .
      3- في طاسة انزل شوية من الزيت ويسخنم كويس وانزل الكبدة تاخد لون من تحت اقلبها تاخد لون من باقي الجوانب واتبلها ملح وفلفل وقرفة واقلبها لغاية متستوي .
      4- في طاسة تانية والافضل تكون فاتحة وانزل معلقة سمنة وعليها المكسرات المتوفرة واحمرها لغاية متاخد لون دهبي بسيط واقدمها مع الرز والكبد والف هنا .

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top