ارز بالزعفران
المقادير :نصف كيلوصدور فراخ مكعبات
2 كوب ارز بسمتي
لتر شوربة ساخنة
1 فلفل احمر حار مفروم
2 ملعقة كبيرة زبدة
مكعب مرق
5 فص حبهان قصوص
5 حبة قرنفل صحيح
2 عود قرفة خشب
نصف ملعقة صغيرة زعفران
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل الارز بالدجاج والكاري بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في حلة زيت يسخنم انزل الفراخ ومعاها الحبهان والقرفة والقرنفل ورشة فلفل اسود واشوحها لغاية متاخد لون السوا والبهارات ريحتها تظهر بعد ملونت كلها وانزلها الفلفل المفروم والزبدة واشوحهم مع بعض .
2- انزل الرز يكون مغسول ومنقوع نص ساعة ومتصفي كويس جدا واشوح الرز تشويحة حلوة لغاية ميتغلف بالزيت والزبدة ويسخن كويس انزل الملح واظبطة وانزل بالشوربة المغلية ومكعب مرق واسيب الرز يغلي ويتشرب واهدي علية .
3- بعد مستوي الرز ادوب الزعفران في القليل من المية واوزعهم علي دوران الرز واغطية 5دقايق واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق