قرص طريه بالقرفة
5 كوب دقيق
4 ملعقة كبيرة زيت
4 ملعقة كبيرة زبدة
2 ملعقة كبيرة قشطة
كوب ونصف لبن رايب
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة سكر
ربع ملعقة صغيرة ملح
للحشو :
ملعقة كبيرة قرفة
5 ملعقة كبيرة سكر
زبيب
للوجة :
ربع كوب سكر
ربع كوب سمسم
شاهد ايضا : طريقة عمل القرص الطرية الفلاحي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة واقلب المكونات مع بعض وانزل الزيت والقشطة والزبدة واعجن المكونات مع بعض .
2- انزل باللبن الرايب واعجن لغاية متلم معايا عجينة طرية واول متلم معايا اغطيها ع كده واسبها في مكان دافي تخمر وبعد متخمر
قسمي العجينة بعد متخمر كرات قد البرتقانة البلدي الصغيرة وغطيهم وسبيهم يرتاحو مده 10دقايق .
3- اخلطي القرفة والسكر وهاتي كل قرصة وافرديها بسمك نص سنتي احشيها بجزء من الحشوة وزبيب واقفلي عليها وبططيها علي شكل القرص العادية حالص واخلطي السكر والسمسم وقلبيهم ونزلي القرصة علي مكان القفل ورصي علي صاج فرن الومنيوم مدهونة دهنة زيت وكملي الكمية بنفس الطريقة وسبيها تخمر تاني ودخليها فرن سخن جدا علي 200 علي الرف الوسطاني وانزلة اقربة من الارضية مده 10دقايق تاخد لون من تحت واولعلها الشواية تاخد لون من فوق وبالهنا .
ممكن لبن حليب بدل الرايب
ردحذفلا مينفعش بس ممكن زبادى
حذف