تندوري جمبري
المقادير :25 حبة جمبري
للتتبيلة :
ملعقة كبيرة فلفل حار مفروم
ملعقة صغيرة ثوم مهروس
ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور
2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة
كوب زبادي
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
ربع م ص لون طعام احمر
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة ملح
للتغطية :
كورن فليكس مفروم او بقسماط
شاهد ايضا : طريقة عمل صنية الجمبري بالخضروات بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- الجمبري هنجيبة هنشيل الراس والقشر ونسيب الديل ونشيل من الضهر اكيس الرملي ونغسلة كويس وادخلة اوقفة علي استيكس صغيرة .
2- في بولة انزل الليمون وازنجبيل والفلفل والثوم والزبادي والكزبرة واللون الاحمر وملح وكمون واقلب المكونات مع بعض وانزل الجمبري واسيبة ربع ساعة يتبل .
3- بعد متبل انزل الكورن فليكس واغطي كويس وارص علي طبق جمب بعض ادخلها الفليزر نص ساعة وانزلها زيت سخن جدا علي نار متوسطة 5 دقايق بس ياخد لون واطلعة علي مناديل مطبخ واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق