بان كيك
2 كوب دقيق
كوب ونصف لبن
2 بيض
ربع كوب زبدة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
الحشو :
شوكولاتة قابلة للدهن
للتزيين :
صوص شيكولاتة
فراولة
شاهد ايضا : طريقة عمل كاسات البان كيك بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في الخلاط انزل اللبن والبيض والزبدة والبيكينج بودر والفانيليا والدقيق والسكر والملح واخلط المكونات دي كلها مع بعض لغاية ميعطيني قوام من غير اي تكتلات واسيب القوام يرتاح 10دقايق .
2- بعد مرتاح ابدء اسخن طاسة كويس اوي وعلي نار متوسطة دهنة يت بسيطة جدا وانزل البان كيك بالحجم اللي يناسبك اول مياخد لون من الجهة الاولي اقلبة الجهة التانينة ياخد لون اشقر خفيف واشيليلو علي طبق وهكذا لغاية مخلص كل كمية الخليط .
3- هاتي طبق التقديم وحطي طبقة بان كيك وعليها شيكولاتة وطبقة بان كيك وهكذا لغاية متعملي 4 او 5 او 3طبقات كل ده حسب متحبي مع تزيين خفيف من صوص الشيكولاتة والفراولة وهيبقا عندك احلا حلو تقدمية لضيوفقك ومغذي جدا للولاد .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق