--> طريقة عمل كيكة الجزر بصوص الجبنة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الجزر / فاطمه ابو حاتي / كيكة / كيكة الجزر

طريقة عمل كيكة الجزر بصوص الجبنة

كيكه الجزر 

كيكة الجزر فتكات

المقادير :
2 كوب دقيق 
2 كوب جزر مبشور 
كوب سكر ناعم
4 بيض 
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
3/4 كوب زيت 
كوب لبن 
نصف كوب عين جمل مجروش 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
ملعقة صغيرة قرفة بودر 
ملعقة صغيرة خل 
رشة ملح 
الصوص :
400 جرام جبنة كريمي 
نصف كوب سكر بودرة
كوب جزر مبشور 

شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة الجزر طريقة الشيف مروة الشافعي 

الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا وافكة بالمضرب الكهربائي وانزل السكر واخفق بالمضرب الكهربائي علي اعلي سرعة لغاية مالقوام يعلي ويبيض ويبقا كريمي وهش اخفق وانزل بالزيت سرسوب رفيع لغاية مخلص كمية الزيت ويختلطم كويس اوي مع بعض.
2- بعدها مع الخفق ابدء انزل باللبن سرسوب رفيع لغاية مخلص الكمية والاهم انهم يختلطو مع بعض انزل بالخل واخلطة معاهم كويس اوي انخلي الدقيق ونزلي علية ملح والبيكينج بودر والقرفة والجزر وعين الجمل  واقلبهم مع بعض علي المكونات السائلة واخفق علي اقل سرعة لغاية مالمكونات يختلطو كويس اوي .
3- انزل الجوانب بالمعلقة واجيب قالب مدهون زيت ومبطن بالدقيق مقاس 26 وادخلها فرن سخن علي 180 علي الرف الوسطاني لمدة 45 دقيقة واختبرها من النص لغاية متاكد انها استوت واخرجها اقلبها واسبها تبرد خالص .
4- لعمل الصوص في بولة اخفق الجبنة الكريمي افكها انزل السكر البودرة واخفقهم مع بعض لغاية ميختلطة والصوص يكون كريمي اوزعها علي وش الكيكة وازين بالجزر المبشور وعين الجمل واقدمها بالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top