--> طريقة عمل صنية البطاطس بالكريمة شكلها لوحدة كفاية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home االبطاطس / بالكريمة / صنية / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل صنية البطاطس بالكريمة شكلها لوحدة كفاية

بطاطس بالكريمه

 صنية البطاطس بالكريمة  فاطمه ابو حاتي

المقادير :
نصف كيلو صدور فراخ مكعبات 
كيلو بطاطس شرائح رفيعة
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
2 عود بصل اخضر مقطع
3 كوب لبن ساخن
كوب كريمة طهي 
2 كوب جبنة مونزاريلا وشيدر 
ملعقة كبيرة زبدة 
مكعب مرقة
ملح
فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل صنية البطاطس باللحمة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في صنية سخنة جدا انزل فيها زيت وزبدة يسخنم كويس جدا وانزل الفراخ تاخد لون السوا من تحت ابتدي اقلبها لغاية متاخد كلها لون السوا واشوحها بشوية من الفلفل الاسود لغاية متاخد لون حلو من كل الاتجاهات .
2- انزلها الثوم واشوحهم مع بعض اقلبهم لغاية مريحة الثوم تطلع انزل البطاطس واقلبهم مع بعض وانزل باللبن ومكعب المرقة وظبط الملح ومنساش ان في مكعب مرقة واغطي واسبهم يغلو مع بعض غلوتين كده .
3- بعد مغليت غلوتين والبطاطس دخلت في السوا انزلها قالب فرن  وانزل علي الوش اوزع كريمة الطهي وشوية من البصل الاخضر واوزع الجبن علي الوش وادخلها فرن سخن علي 200 ع الرف الوسطاني لغاية مالبطاطس تكمل سوا والجبن تاخد لون وتسيح واخرجها واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top